Ett reko-rum i Skåne

”Reko-rummet” kunde vara var som helst  i Skåne. Min tanke är att skapa ett kooperativ med många medlemmar som delar hyra/lån av en fastighet med många olika möjligheter till verksamhet – jag ser framför mig en gammal fabrikslokal, skola, ett bruk. Alltså inte på gågatan i en stad där det är förhållandevis dyrt.

Jag skulle vilja att Reko-rummet är både en co-workinghub, ateljé/verkstad och ett folkligt reko-bokcafé, också öppet för t.ex asylsökande, nyinflyttade och andra som behöver en sådan plats men inte har nätverk. Butik eller showroom kunde också finnas.

Kortfattat:

– Bokcafé med författarträffar, musik, filmvisning, reko-workshops, goda reko bakverk och kaffe/te – kanske lunch och folkcafé som man har i Danmark där man en gång i veckan har jätte billig lunch

– Rapaircafé. Det finns många i världen 

– Co-workingplatser – både fasta och tillfälliga platser för de som är med i kollektivet

– Verkstad/ateljé med keramikmöjligheter, textil eller vad folk behöver och vill ha

– Har man ett stort hus man man också ha övernattning och bli som Darwin i Bordeaux

Andra vilda idéer. Jag funderade också om det skulle funka att man inom kooperativet har sina egna bytesringar – sånt man kan byta kunde man byta. Som Ithaca hours 

Kunde alltså också vara en plats där man erbjuder långtidsarbetslösa och andra i behov av arbetsplats/sysselsättning, sådana platser finns det hur mycket behov av som helst idag.

Reko-rummet kan vara i stan eller på landet beroende på vad kooperativet föredrar.

Så hör av dig om du vill nåt liknande i Skåne, vi fick inte lyft på vårt reko-space i Stockholm så nu hoppas jag hitta intresserade i södra Sverige.

Här kan ni läsa om mig.

 

 

Annonser